Am inceput sa observ ca in jurul orei 11 am, mai ales daca eram la lucru sau incercand sa-mi indeplinesc o sarcina care necesita multa atentie, nu am putut sa acord atentia necesara. Am simtit, de asemenea, iritabilitate si apoi, cand m-am asezat la pranz, m-am simtit atat de furios incat am putut manca o salata imensa si inca ma simteam infometat. Cand m-am uitat foarte bine la ceea ce consumam in cursul zilei, pranzurile mari si mesele de seara, impreuna cu gustarile, adaugau pana la mai multa mancare decat as fi mancat daca tocmai m-as fi bucurat de 3 mese mari echilibrate.
De asemenea, mi-am dat seama ca, sarind peste micul dejun si purtand cafeaua mea de dimineata cu lapte de migdale, mi-am trimis zaharul prin sange, care a dus la o prabusire plina de mancare si drenare inainte de pranz si nu m-am mai recuperat pana dupa-amiaza. Deci, chiar daca a fost greu sa rup rutina, am decis sa fac un experiment. Inspirat de filosofia nutritionistului Kelly Leveque (care spune ca ar trebui sa consumam grasimi, proteine, fibre si verde la fiecare masa pentru o curba echilibrata a zaharului din sange), am inceput sa incep fiecare zi cu o paine verde cu proteine, oua & avocado sau budinca chia la micul dejun.
Uneori ma simt ca si cand dacamananc micul dejun „mi-am trezit foamea” (se intampla asta cu oricine altcineva?) Dar am observat si ca pana la pranz sunt mai putin ravnit si nu ma apuca cu disperare pofta pentru covrigi la birou sau cosul de paine daca sunt la pranz la un restaurant. Cel mai important, simt ca-mi tratez bine corpul – alimentandu-l cu o sursa abundenta de energie, in loc sa ma apropii de mancare cu o mentalitate insuficienta care se teme de consumul de calorii mai mult decat de obicei. Si ar trebui sa mentionez ca de cand am inceput micul meu experiment, mi-am atins si obiectivul in ceea ce priveste greutatea.