Sincer? Eram un mare admirator al acestui brand englezesc. Acum nu pot decât să detest atitudinea lor sfidătoare faţă de România. Cum, în numele Cerului, poţi să asociezi o imagine cu o bătrână ţigancă la vot ca fiind reprezentativă pentru o întreagă naţiune?
Nu ştiau domnii de la BBC că românii nu sunt ţigani şi că “o doamnă româncă” nu arată ca în imaginea lor? Că în insinuarea lor au jignit milioane de oameni care-şi spun români şi pentru care drapelul are o însemnătate sacră, nicidecum asociată unei minorităţi, cu atât mai mult ţigăneşti?
Păi asta înseamnă cu BBC-ul nu ştie ce înseamnă informare şi sinceritate în exprimare. Asta înseamnă că BBC-ul are adunaţi în redacţii nişte ologi, nişte oligofreni şi nişte retarzi care nu fac teren, pe care nu-i interesează adevărul, ci care consideră că un articol îl rezolvi uşor cu 3 clickuri pe google, două fraze împrumutate de la colegul care a băut mai mult cafea şi un epilog stângaci pe care editorul nu-l poate verifica, dată fiindu-i lenea grotescă în care transpiră pe scaunul de 300 de lire. E prea ocupat să-i explice tipesei de la interviu că jurnalismul nu se face cu dinţii (tocurilor) ci cu încălţări rezistente la drum lung şi la umiditate, cu rucsacul în spate şi cu pixul în agendă.
Alegătorul român n-a fost ţigan. A fost doar indiferent, aşa cum au fost toţi votanţii europeni. A fost scârbit de minciuni, de promisiuni retarde şi s-a auto-scutit de un gest de cetăţean care nu i-a adus decât nervi în cei 20 de ani de când e împins la ştampilă ca raţele la îndopat. Alegătorul român a preferat somnul, tv-ul, ieşirea în natură, ştrandul sau grătarele în pădure. Scârbit de ţara pe care cei mai mulţi politicieni au luat-o de curvă.
BBC-ul a pus capac insultelor la care suntem expuşi de către celelalte state ale UE. La imaginea alegătorilor UE-işti au aşezat în colaj personaje reprezentative pentru ţările votante: studentă la Conservatorul din Viena; femei ale minorităţii slave din Spreewald, Germania; un mândru husar din Ungaria; o doamna româncă votează; bavarezi highlanders din sudul Germaniei. Au greşit la punctul 4. Doamna româncă e, de fapt, o ţigancă bătrână, care şi-a băgat în sân micul şi berea, precum şi cei 5 lei noi pe care i i-a dat primarul, om de treaba, aşa ca să ţină memoria proaspătă în ce priveşte locul ştampilei. Ştiţi ce cred eu? Votul bătrânei a fost anulat. A pus ştampila pe toate căsuţele domne, şi pe margini, şi pe linii, şi pe scris. Lasă, maică, să fie! Să vadă domn primar că nu m-a cinstit degeaba!
Dovada că englezii sunt retarzi în ceea ce priveşte istoria Europei de Est ne-a pus-o pe tavă Regina Maria a României, care, în vizită la văru George al V-lea, în Anglia, rămâne stupefiată când ăsta îi spune că el îi ştie pe români drept “un neam înapoiat, înrudit cu popoarele din India”.
“De ce oare românii mei, cei mai simpatici din lume la ei acasă, sunt cei mai puţin iubiţi în lume? Chiar n-a putut nimeni sa-i arate lumii aşa cum sunt? Şi nimeni nu se apleacă asupra dreptului lor istoric?”, se plângea Regina Maria în 1935. Dragă Maria, dacă voi n-aţi putut face cunoscut acest adevăr, credeţi că îl vor face maneliştii din Spania şi din Italia? Sau politicienii noştri, care nu ştiu ce-i aia politică externă?