In orice baie de femeie pot fi gasite zeci de produse cosmetice. Pentru ten, pentru par, pentru corp, pentru ochi si asa mai departe, toate au acelasi scop : obtinerea unui corp cat mai frumos si mai tanar. In functie de compozitia lor, cosmeticele sunt impartite in mai multe tipuri. Moda cosmeticelor Bio incepe sa ia amploare din ce in ce mai mare printre preferintele doamnelor si a domnisoarelor, insa asta nu inseamna ca intotdeauna bio este eficient sau ca nu exista alte tipuri de cosmetice de buna calitate de la Avon.
Care sunt, asadar, cele mai intalnite tipuri de cosmetice?
Cosmeticele clasice
Sunt cosmeticele care se gasesc cel mai adesea pe rafturile magazinelor de profil. Acestea contin diversi coloranti si conservanti, care, daca sunt analizati dupa denumire, nu spun mare lucru. Chiar daca formaldehidele, methychloroisothiazolinonele sau parabenii nu iti spun mare lucru, nu trebuie sa te speri foarte tare cand le vezi pe eticheta unui produs, in conditiile in care sunt acceptate de legislatia europeana. Evident , nu trebuie sa depaseasca o anumita concentratie in produs.
Daca stii ca suferi de o piele sensibila sau de alte probleme la nivelul acestui organ, este bine sa te feresti de aceste cosmetice clasice, deoarece pot provoca diverse alergii si dereglari hormonale. Pana una alta insa, pot fi eficiente.
Dermato – cosmeticele
Sunt cosmeticele mult mai bine studiate si sunt create de medici dermatologi si de biologi. Spre deosebire de cosmeticele clasice, dermatocosmeticele au scopul de a rezolva diverse probleme ale tenului. Nu contin foarte multi conservanti si sunt bazate pe apa termala . Desi nu sunt 100% eco, sunt gandite in asa fel incat sa fie cat mai naturale si sa rezolve problemele de piele.
Cosmeticele ECO sau BIO
Orice persoana, atunci cand aude cuvintele ECO sau BIO, se lumineaza la fata. ECO inseamna bun si natural, fara chimicale. Cosmeticele Eco contin si ele conservanti, insa intr-o cantitate mult mai mica decat alte cosmetice. Daca gasesti etichete pe care scrie ca nu exista conservanti, este posibil sa fi dat de un produs mincinos. In orice caz, conservantii care trebuie sa fie prezenti in cosmeticele bio sunt alcoolul benzilic, acidul salicilic, acidul benzoic, acidul sorbic si acidul dehidroacetic. In caz contrar, s-ar putea sa nu fie niste produse de o calitate foarte buna.
In orice caz, produsele BIO trebuie sa aiba un minim 95 % ingrediente naturale, asadar, astfel de produse sunt foarte prietenoase cu pielea ta.
Uleiurile pure
Uleiurile de argan, de masline, de macadamia sau alte astfel de uleiuri, pot avea efecte deosebite in cosmetica, chiar si in starea lor pura. Evident, daca sunt prezente in produse precum cremele, au marele avantaj de a fi absorbite mult mai bine, insa daca vrei ceva 100% natural pentru ingrijirea pielii, aceste uleiuri pure sunt o solutie excelenta.
Indiferent de tipul de produs cosmetic pe care il achizitionezi, este bine sa te asiguri ca este potrivit pentru pielea ta, deoarece in felul acesta poti obtine maximul de la el.