Bulica

Menu
  • Bulica
  • Cine este Bulica?!
  • Contact

Doresti sa colaboram sau vrei sa imi adresezei o intrebare?

Te rog sa ma contactezi!
Home
Blog
Ce mancaruri iubesc: partea I
Blog

Ce mancaruri iubesc: partea I

bro 24 iunie 2017

Stimati prieteni, urmeaza o scriitura pe gustul vostru. La propriu si la figurat. Spun asta pentru ca de multe ori ne-am facut pofta unul altuia vorbind despremancare.

V-am mai spus ca nu-s gurmand. Mananc de nevoie. Nu caut arome, experiente culinare, condimente, experimente, nu-s pofticios, nu salivez cand vad ceva in farfuria altora. Cand mi-e foame as putea manca si o bucata de zid. Cu un pic de apa. Sa alunece pe gatlej. Dar am mancaruri la care tin. Care imi bucura mai mult sufletul decat papilele gustative. Desi nici papilele nu se plang Pentru ca le asociez cu ceva drag. Cu o persoana pe care o iubesc, cu un loc in care am fost fericit.

De-aia voi ridica in slavi pana la adanci batraneti fasolea batuta ce are trantita pe moţ, cu darnicie, niste ceapa rumenita in boia dulce de ardei. Avand alaturea un carnacior de casa, afumat si parpalit in tigaie. Si o varza murata la butoi, taiata maruntel maruntel. Iar pe langa astea totate sa fie si o mamaliga aurie, tare, facuta din malai curat. Pe toate mi le pune in faţa bunicul. Moşu. Si molfaiam fericit, cu el alaturea la masa.

De-aia o sa mananc intotdeauna cu placere gâşte. Le facea bunica, Tânica. Lua draga de ea o cratita, o ungea bine cu untura pe fundulet, si punea un strat de mamaliga. Apoi unul de branza buna, grasa, framantata de mainile ei. Si iar mamaliga, iar branza. Si dadea cratita la cuptor pret de vreo 10 minute. Cand o scotea se umplea bucataria de aroma branzei topite si a mamaligii fripte usor in untura.

De-aia am mancat aseara ciorba de cartofi cu afumatura si nitel tarhon murat. Ca o face mama. Cu smantana din belsug si un ou spart inauntru, in timp ce minunea da in clocot. As manca pana as crapa. Sarumana pentru masa, mama, a fost tare buna.

De-aia imi place gulasul la orice ora din zi si din noapte. Ca mi-l face sotia, draga de ea. Ca stie ca-mi place. Dar nu stie ca-mi place tocmai pentru ca-l face ea. Cartofiori taiati cubulete, mii de feluri de carnati, si iuti, si uscati, si subtirei si mai grosciori, ce se fierb in sosul special facut cu ingrediente aduse taman de la mama lu gulas. Cu paine proaspata si o muratura. Prefer gogosarii murati.

 

Share
Tweet
Email
Prev Article
Next Article

Related Articles

keep calm
tăzi tata împlineşte 80 de ani.  O vârstă pe care …

La aniversare – Tata la 80 de ani

Guz feat. Irina Rimes – Prea fin, prea dulce

About The Author

bro

Ultimele articole

  • Un nou lounge bar cu narghilea în zona Victoriei, tu l-ai vizitat?
    Un nou lounge bar cu narghilea în …
    16 august 2022 0
  • Activități de weekend: terasă cu narghilea din inima Bucureștiului
    Activități de weekend: terasă cu narghilea din …
    10 mai 2022 0
  • Influencer care si-a fabricat intreaga viata
    Influencer care si-a fabricat intreaga viata
    9 septembrie 2021 0
  • Rabdarea si persistenta sunt cheia succesului
    Rabdarea si persistenta sunt cheia succesului
    26 august 2021 0
  • Cum pot slabi in timpul menopauzei
    Cum pot slabi in timpul menopauzei
    16 august 2021 0

Nu ratati

  • O complicatie rara in timpul sarcinii
  • Uitarea poate arata ca esti o persoana …
  • 3 Ingrediente pe care trebuie sa le …
  • Cele 5 precautii pe care trebuie sa …
  • Sfaturi eficiente pentru indreptarea parului cu placa

Bulica

Blogul lui bulica
Copyright © 2023 Bulica
Realizat de Realizare site web

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh