Bulica

Menu
  • Bulica
  • Cine este Bulica?!
  • Contact

Doresti sa colaboram sau vrei sa imi adresezei o intrebare?

Te rog sa ma contactezi!
Home
Blog
Decalcifierea espressorului
Blog

Decalcifierea espressorului

bro 19 februarie 2017

Calcifierea este este un proces care apare la toate electrocasnicele care functioneaza pe baza de apa. In timp, aceasta duce la stricarea lor sau chiar la aducerea lor intr-o stare in care repararea nu mai e rentabila pentru ca ajungem la un cost mai mare decat pretul de achizitie al unui produs nou. Ca atare, preventia in acest sens este foarte importanta.

Apa contine multe minerale si alte substante care nu fac bine electrocasnicelor. Anumite circuite prin care aceasta circula nu pot fi curatate manual. In cazul espressoarelor este cu atat mai greu. Exista solutii de decalcifiere a acestora insa indicat ar fi sa prevenim pe cat de mult putem.

In functie de duritatea apei, calciul se va depune mai mult sau mai tarziu insa acest lucru este inevitabil. Daca nu decalcifiem la timp, boilerul espressorului se va umple de calcar iar aparatul nu va mai functiona. Trebuie spus ca apa plata din comert nu este neaparat o solutie pentru prevenirea acestui fenomen in sensul ca si ea contine calcar. Unele dintre acestea sunt chiar mai dure decat apa de fantana. Acest efect de calcifiere se aplica asupra tuturor tipurilor de dispozitive, indiferent ca este cel mai bun espressor cu rasnita, manual sau electric, recipientul de apa va avea de suferit in timp.

Exista mai multe metode prin care ne putem decalcifia espressorul inainte de a se bloca. Daca apa nu mai picura din cauza depunerii calcarului e indicat sa mergem la un specialist si sa nu incercam sa scoatem noi calcarul deoarece s-ar putea sa ii facem mai mult rau aparatului. In cazul in care aceasta curge putem folosi solutii speciale de decalcifiere.

Aceste solutii special create in acest sens pot fi lichide sau solide insa procesul de utilizare este in principiu cam acelasi si este scris pe ambalaj. De regula acestea se varsa in rezervorul de apa si se amesteca cu 0,8 litri de apa. Imediat ce solutia se omogenizeaza cu apa se porneste espressorul si se scoate o ceasca de apa calda.

Se asteapta aproximativ 15 minute si apoi se reia procesul pana cand espressorul se goleste definitiv. Ulterior se clateste cu trei litri de apa sau mai mult dupa care se poate utiliza in mod obisnuit. Trebuie sa aveti insa grija ca in acest proces sa nu supraincalziti aparatul. Daca e nevoie puteti astepta si mai mult de 15 minute intre perioadele de scoatere a solutiei.

Exista anumiti consumatori care ne recomanda, pe baza propriilor experiente, sa folosim sarea de lamaie in locul acestor solutii de pe piata, care sunt mai scumpe. Trebuie sa avem grija sa nu depasim concentratia. E recomandat sa punem doua linguri de sare de lamaie la un litru de apa si apoi sa amestecam pana se omogenizeaza continutul si dispar cristalele de sare.

E gresit sa credem ca daca folosim mai putin aparatul calcifierea apare mai tarziu. Mai multe studii au demonstrat ca la espressoarele care fac mai rar sau chiar mai putine espresso-uri pe zi apare mai repede decat la cele care fac si pana la 20 de cesti pe zi. Explicatia ar putea fi ca in timp ce nu e folosit espressorul, depunerile de calcar se pot intari si se elimina mai greu in timpul folosirii.

Share
Tweet
Email
Prev Article
Next Article

Related Articles

samsung smart hub
Daca in trecut nu ne puteam pune problema de foarte …

Televizoarele inteligente, provocarea pentru familiile moderne

Amelie
O reiau dupa cateva zile. Ca sa am garantia ca …

Amelie? Nu, mersi.

About The Author

bro

Ultimele articole

  • Un nou lounge bar cu narghilea în zona Victoriei, tu l-ai vizitat?
    Un nou lounge bar cu narghilea în …
    16 august 2022 0
  • Activități de weekend: terasă cu narghilea din inima Bucureștiului
    Activități de weekend: terasă cu narghilea din …
    10 mai 2022 0
  • Influencer care si-a fabricat intreaga viata
    Influencer care si-a fabricat intreaga viata
    9 septembrie 2021 0
  • Rabdarea si persistenta sunt cheia succesului
    Rabdarea si persistenta sunt cheia succesului
    26 august 2021 0
  • Cum pot slabi in timpul menopauzei
    Cum pot slabi in timpul menopauzei
    16 august 2021 0

Nu ratati

  • O complicatie rara in timpul sarcinii
  • Uitarea poate arata ca esti o persoana …
  • 3 Ingrediente pe care trebuie sa le …
  • Cele 5 precautii pe care trebuie sa …
  • Sfaturi eficiente pentru indreptarea parului cu placa

Bulica

Blogul lui bulica
Copyright © 2023 Bulica
Realizat de Realizare site web

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh