Primele cazuri de Monkeypox au fost oficial confirmate in Marea Britanie.
Febra se raspandeste in primul rand prin maimute la om, prin muscatura unei capuse infectate si prin contactul cu o maimuta bolnava sau moarta.
In mod obisnuit, in zonele occidentale si centrale din Africa, boala a reusit sa se indrepte spre Marea Britanie – si provoaca o minciuna a sanatatii.
Bugetul, care se afla in tulpina similara cu virusul variolei, poate fi mortal in cazuri foarte extreme – se estimeaza in prezent ca va avea o rata a mortalitatii de 10% pe tot globul.
Cu toate acestea, indivizii infectati (ambii care au vizitat Nigeria inainte de a contracta boala) au fost transferati la Royal Liverpool University Hospital si Royal Free Hospital din Londra pentru tratament. Nu exista, de asemenea, nici o dovada ca cei doi indivizi au transferat boala la alte persoane, deci nu este deloc o pandemie.
„Este important sa subliniem faptul ca monkeypox nu se raspandeste usor intre oameni, iar riscul general pentru publicul larg este foarte scazut.”
Se intelege ca simptomele virusului incep sa se prezinte intre cinci si 21 de zile dupa expunere si pot continua timp de peste doua saptamani. Simptomele sunt foarte asemanatoare cu cele ale variolei – cei expusi la virusul tipic se izbesc de bube care erup pe piele.
Initial, primele semne de steag rosu ale bolii sunt simptome similare cu gripa. Aceasta include febra, dureri musculare, dureri de spate, dureri de cap si ganglioni limfatici umflati, impreuna cu frisoane si epuizare. Alte semne de identificare a unei infectii cu Monkeypox includ o eruptie cutanata.
Cu toate acestea, infectia poate fi, in general, evitata prin administrarea vaccinului impotriva variolei. Si, in majoritatea cazurilor, boala va disparea singura.