Stim ca o persoana se poate decide si pe ultima suta de metri in privinta unei schimbari majore in viata sa, dovada fiind proprietarii care aleg sa implementeze la sfarsit de vara un proiect personalizat de izolare a locuintei. Asadar, incep cautarile referitoare la gama de materiale pe care ar trebui sa o foloseasca, dar si informarea asidua asupra aspectelor care ar putea sa le ingreuneze sau sa le prelungeasca desfasurarea proiectului. Ne-am gandit sa venim in ajutorul acestor persoane cu trei propuneri ingenioase, care cu siguranta se vor dovedi utile atat pentru economisirea unor resurse financiare, cat si pentru certitudinea ca urmeaza sa investiti intr-un sistem ergonomic, fiabil si corespunzator nevoilor dumneavoastra.
Daca alegeti rigips-ul sau vata minerala trebuie sa va asteptati la un montaj destul de anevoios
Exista o serie de etape importante pe care trebuie sa le respectati in momentul in care decideti sa va izolati incaperile la interior cu placi de rigips. Asadar, nu uitati sa aplicati un strat median compus din vata minerala intre perete si suportul metalic pe care urmeaza sa fixati placa. Daca omiteti voit sau din greseala acest pas esential riscati sa va confruntati mult timp de acum incolo cu probleme mari de igrasie. Acestea reprezinta un risc pe care nu se merita sa vi-l asumati, mai ales daca doriti sa oferiti copiilor un cadru perfect ingienizat.
Alegeti acele materiale care reusesc sa ofere peretilor un profil indreptat
Ei bine, urmeaza o lupta tacita intre avantajele si dezavantajele pe care le propun in egala masura placile de rigips si cele de polistiren expandat. In primul caz, beneficiul major consta in oportunitatea de a va personaliza incinta dupa bunul plac, configurand masti reglabile pentru tevile pe care doriti sa le ascundeti. De asemenea, placile de rigips isi gasesc utilitatea intr-un spatiu in care peretii sunt dominati de imperfectiuni vizibile, care pot afecta intreaga armonie ambientala. Desi este mult mai versatil la montajul diverselor obiecte de mobilier, rigips-ul nu reuseste sa izoleze la fel de bine cu o face polistirenul expandat, uneori aglomerand mult prea mult spatiul disponbil.
Fibra de sticla – o alternativa care merita a fi testata
Nu a trecut mult timp de cand acest material a inceput sa isi solidifice statutul pe piata constructiilor, devenind rapid o alternativa eficienta pentru izolatiile exterioare. Acesta poate fi supus cu usurinta numeroaselor proceduri de prelucrare, textura sa fiind deopotriva fluida si mobila. De departe portiunea exterioara pe care o izoleaza cel mai bine este reprezentata de acoperis, fibra de sticla reusind sa se muleze ideal pe aceasta structura.