Celebritatile cer mai multe arte creative in scoli, dupa o scadere accentuata a numarului de studenti care sunt invatati subiecte, inclusiv drama, muzica, dans si arta.
Sir Lenny Henry, regizorul Sam Taylor-Johnson, modelul Adwoa Aboah si fotograful Ian Rankin sunt doar cateva dintre celebritatile care promoveaza artele creative din scoli. In total, 150 de celebritati au co-semnat o scrisoare intocmita de Federatia Industriilor Creative, prin care a solicitat guvernului sa recunoasca valoarea artelor creative pentru educatia si sanatatea mintala a tinerilor, precum si pentru economia viitoare si industriile artistice in continua crestere.
Creativitatea duce la o mai buna bunastare
Grupul parlamentar All-Party pentru arte, sanatate si bunastare a publicat in 2017 un raport care a descoperit ca persoanele care participa la arte sunt cu 38% mai mari sa raporteze sanatate si bunastare. Dupa angajarea in activitati creative, raportul a constatat:
- 79% din oameni au mancat mai sanatos
- 77 la suta s-au angajat in mai multe activitati fizice
- 82 la suta au raportat bunastare
Exista o legatura directa intre creativitate si fericire
Conform unui studiu recent, implicarea in activitati creative contribuie la o spirala ascendenta de sentimente pozitive si bunastare psihologica atat la copii cat si la adulti. Studiul a mai dezvaluit ca petrecerea timpului in activitati creative si obiective in timpul unei zile este asociata cu o influenta pozitiva activa mai mare in acea zi. Implicarea in educatie creativa, cum ar fi desenul, dansul si actoria, poate reduce, de asemenea, anxietatea, depresia, iti poate stimula starea de spirit, precum si incetineste-ti inima si mintea.
Terapeutul de familie si arta Carolyn Mehlomakulu a spus: „Toti experimentam un sentiment de fericire atunci cand am creat cu succes ceva. Angajarea intr-o activitate creativa duce la scaderea emotiilor negative si la cresterea sentimentelor pozitive. Oamenii raporteaza adesea ca se simt mai calmi, mai fericiti si mai putin stresati atunci cand fac ceva creativ, chiar si ceva la fel de simplu precum colorarea. ”