Suntem mare fan al acestei versiuni bogate in nutrienti ai desertului clasic!
Unii ar putea spune ca e ciudat sa adauge avocado intr-un desert, dar aveti incredere; acest ingredient ascuns creeaza o textura intens neteda si cremoasa, care cu siguranta merita incercata. Folosind fructe in loc de oua, aceasta este o reteta perfecta pentru oricine are intoleranta la oua. Si puteti omite chiar mierea pentru a face o optiune vegana ideala. Odata ce ai stapanit versiunea clasica a acestui vegan mousse de ciocolata pentru care ai putea incerca sa adaugi alte arome – cum ar fi sa folosesti o esenta de nuca de nuca de cocos pentru a face un mousse de ciocolata inspirat de Bounty sau un pic de portocala pentru o arome de citrice? Aceste portii usoare de mousse vegan pot fi facute din timp, asa ca sunt minunate pentru distractie. Pur si simplu acoperiti bine si lasati la frigider pana la 24 de ore inainte de servire.
Ingrediente necesare
- 75g ciocolata neagra
- 2 avocado copti
- 100ml crema de nuca de cocos
- 100 ml miere sau sirop de artar
- 2 kg de pulbere de cacao
- 1tsp extract de vanilie
- ciocolata rasa sau pudra de cacao, pentru a servi
Metoda de preparare
Rupeti ciocolata in patrate intr-un bol rezistent la caldura. Asezati peste o tigaie cu apa clocotita. Asigurati-va ca partea de jos a bolului nu atinge apa. Se amesteca crema de nuca de nuca de cocos, mierea, pudra de cacao si vanilia pana la neted. Scoateti carnea de avocado intr-un blender sau un procesator de alimente. Ciuseste cu amestecul de ciocolata topita pana cand este matsoasa. Impartiti amestecul in 4 vase de servire. Se raceste la frigider cel putin 3 ore. Topeste fiecare oala cu mousse cu putina ciocolata sau cacao (sau frunze de aur daca te simti fantezist!).
Sfat de top pentru a face mousse de ciocolata vegana
Puteti adauga 1 – 2 linguri de amaretto sau cafea pentru a da un plus acestui desert dupa cina.