Primul pas este acela de a incinge uleiul se masline intr-o tigaie antiaderenta, urmand a adauga ceapa rosie si usturoiul strivit in prealabil pe tocator. Intreg amestecul trebuie sa fie lasat la calit pentru aproximativ doua minute, timp dupa care se adauga si ciupercile taiate in felii marunte.
Pentru a constitui un sos BBQ a la carte, trebuie sa adaugati peste amestecul de ceapa, usturoi si ciuperci o cantitate destul de consistenta de ketchup. Aveti si dumneavoastra grija sa selectati unul cu gust clasic, de preferat brandul sa fie din USA. Peste sosul schitat din ingredientele prezentate anterior veti adauga circa 30 ml de sos de soia, completand pana la 50 de ml cu sos worcester. Acum urmeaza sa finisati gustul sosului BBQ prin adaugarea zaharului, dar si a linguritei de boia iute.
Pregatirea cartofilor incepe cu spalarea lor, caci ii pastram in coaja. Pentru a gati cartofi wedges crocanti, sfatul bucatarului Baz – cel care ofera gust si savoare la un nivel inalt clientilor care calca pragul celui mai bun restaurant burger din peisajul cotidian – este acela de a-i introduce intr-un amestec de faina zi zahar, imediat dupa ce ii scoatem din apa in care i-am spalat. Ulterior, ii adaugam intr-o punga ce poate fi sigilata, tinandu-i la congelator pret de circa 20 de minute
Chiftelutele pentru burgeri sunt usor de pregatit, carnea fiind amestecata cu putin ulei extravirgin de masline. Dupa aceea, urmeaza sa ii impregnam carnii putin gust, amestecul original prezentat de Baz fiind constituit din mustar, scortisoara, sos de soia si sos worcester. Dupa ce formati chiftelutele, recomandat ar fi sa le introduceti si pe ele circa 10 minute in congelator,pentru a-si defini forma.
In compozitia acestui burger se vor introduce si castraveciori semi – murati, pregatiti dupa urmatoarea reteta: castravetii se spala si se curata, acestia fiind introdusi pret de jumatate de ceas intr-un amestec de otet si zahar. Bolul se pune la frigider pentru a se racori. In timpul in care „preparatele” stau la frigider, voi puteti pregati sosul de maioneza, alegand drept baza o maioneza facuta in casa. Usturoiul, sosul de soia, sosul de worcester, dar si frunzulitele de oregano sunt ingredientele minune pe care le contine sosul final.
Dupa ce totul este pregatit, va ramane doar sa le scoateti de la congelator si sa le prajiti in ulei, in functie de preferintele voastre. De asemenea, inainte de a orna chiflele cu sosul de maioneza este esential sa le incalziti putin, fie la cuptor, fie in tigaie. Un ultim secret pe care ni-l impartaseste Baz este acela de a infasura chiftelutele abia scoase din tigaie in doua felii de branza, fie emmentaler, fie gouda.