Ingrediente:
- 400g faina simpla
- ¾ tsp bicarbonat de sodiu
- 2tsp ghimbir macinat
- scortisoara macinata 2tsp
- ¼ lingura de nucsoara macinata
- ½ lingura sare
- 180g unt nesaltit, la temperatura camerei
- 125 g zahar moale maro inchis sau zahar muscovado inchis
- 1 ou
- 1 albus de ou
- ½ lingura de suc de lamaie proaspat stors
- 310 g de zahar, cernut
- colorant alimentar, optional
Veti avea nevoie de: freze de biscuiti si o tava de copt, captusita cu hartie rezistenta la grasime
Metoda de preparare
Cerneti impreuna faina, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul, scortisoara, condimentele, nucsoara si sarea intr-un castron mare si dati deoparte. Puneti untul si zaharurile intr-un mixer electric independent cu un dispozitiv de fixare a paletei (sau utilizati un bici electric portabil) si smantanati cu viteza lenta pana cand este usor si pufos. Intoarceti mixerul pana la viteza medie si bateti oul, razuind toate ingredientele neamestecate de pe partea cu bolul cu o spatula de cauciuc.
Intoarceti mixerul inapoi la viteza lenta si adaugati incet amestecul de faina cateva linguri simultan, oprindu-va deseori sa razuieti orice ingredient neamestecat din partea bolului cu o spatula de cauciuc. Dupa ce s-a format un aluat uniform, scoateti-l din mixer, impartiti-l in 3 si infasurati fiecare bucata in folie transparenta. Se lasa sa se odihneasca peste noapte la frigider.
Cand sunteti gata sa coaceti prajiturile, preincalziti cuptorul la 170 ° C (325 ° F). Scoateti aluatul din frigider si lasa sa se inmoaie aproximativ 10 minute. Pulverizati usor o suprafata de lucru curata cu faina si rulati aluatul la o grosime de aproximativ 4 mm cu un sucitor. Taiati-va formele de om de turta cu ajutorul taieturilor de biscuiti. Aranjati prajiturile pe tavile pregatite si coaceti in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-15 minute.
Lasati cookie-urile sa se raceasca usor pe tavi inainte de a transfera pe un suport de racire din sarma pentru a se raci complet. Bateti albul de ou si sucul de lamaie impreuna intr-un mixer electric independent cu un accesoriu de paleta. Incepeti treptat adaugand zaharul glazator, amestecand bine dupa fiecare adaugare pentru a va asigura ca tot zaharul este incorporat. Bateti pana cand veti obtine varfuri aspre. Daca glazura este prea limpede, adaugati putin zahar. Se amesteca cateva picaturi de colorant alimentar care se foloseste ulterior pentru decor.