Bulica

Menu
  • Bulica
  • Cine este Bulica?!
  • Contact

Doresti sa colaboram sau vrei sa imi adresezei o intrebare?

Te rog sa ma contactezi!
Home
Blog
Reteta de omuleti de turta dulce
Blog

Reteta de omuleti de turta dulce

bro 28 februarie 2020

Ingrediente:

  • 400g faina simpla
  • ¾ tsp bicarbonat de sodiu
  • 2tsp ghimbir macinat
  • scortisoara macinata 2tsp
  • ¼ lingura de nucsoara macinata
  • ½ lingura sare
  • 180g unt nesaltit, la temperatura camerei
  • 125 g zahar moale maro inchis sau zahar muscovado inchis
  • 1 ou
  • 1 albus de ou
  • ½ lingura de suc de lamaie proaspat stors
  • 310 g de zahar, cernut
  • colorant alimentar, optional

Veti avea nevoie de: freze de biscuiti si o tava de copt, captusita cu hartie rezistenta la grasime

Metoda de preparare

Cerneti impreuna faina, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul, scortisoara, condimentele, nucsoara si sarea intr-un castron mare si dati deoparte. Puneti untul si zaharurile intr-un mixer electric independent cu un dispozitiv de fixare a paletei (sau utilizati un bici electric portabil) si smantanati cu viteza lenta pana cand este usor si pufos. Intoarceti mixerul pana la viteza medie si bateti oul, razuind toate ingredientele neamestecate de pe partea cu bolul cu o spatula de cauciuc.

Intoarceti mixerul inapoi la viteza lenta si adaugati incet amestecul de faina cateva linguri simultan, oprindu-va deseori sa razuieti orice ingredient neamestecat din partea bolului cu o spatula de cauciuc. Dupa ce s-a format un aluat uniform, scoateti-l din mixer, impartiti-l in 3 si infasurati fiecare bucata in folie transparenta.  Se lasa sa se odihneasca peste noapte la frigider.

Cand sunteti gata sa coaceti prajiturile, preincalziti cuptorul la 170 ° C (325 ° F). Scoateti aluatul din frigider si lasa sa se inmoaie aproximativ 10 minute. Pulverizati usor o suprafata de lucru curata cu faina si rulati aluatul la o grosime de aproximativ 4 mm cu un sucitor. Taiati-va formele de om de turta cu ajutorul taieturilor de biscuiti. Aranjati prajiturile pe tavile pregatite si coaceti in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-15 minute.

Lasati cookie-urile sa se raceasca usor pe tavi inainte de a transfera pe un suport de racire din sarma pentru a se raci complet. Bateti albul de ou si sucul de lamaie impreuna intr-un mixer electric independent cu un accesoriu de paleta. Incepeti treptat adaugand zaharul glazator, amestecand bine dupa fiecare adaugare pentru a va asigura ca tot zaharul este incorporat. Bateti pana cand veti obtine varfuri aspre. Daca glazura este prea limpede, adaugati putin zahar. Se amesteca cateva picaturi de colorant alimentar care se foloseste ulterior pentru decor.

Share
Tweet
Email
Prev Article
Next Article

Related Articles

Lemon

kw tool
Am primit la intrebări în care mi se cereau recomandări …

Keyword Tool-urile sunt utile sau nu?!

About The Author

bro

Ultimele articole

  • Un nou lounge bar cu narghilea în zona Victoriei, tu l-ai vizitat?
    Un nou lounge bar cu narghilea în …
    16 august 2022 0
  • Activități de weekend: terasă cu narghilea din inima Bucureștiului
    Activități de weekend: terasă cu narghilea din …
    10 mai 2022 0
  • Influencer care si-a fabricat intreaga viata
    Influencer care si-a fabricat intreaga viata
    9 septembrie 2021 0
  • Rabdarea si persistenta sunt cheia succesului
    Rabdarea si persistenta sunt cheia succesului
    26 august 2021 0
  • Cum pot slabi in timpul menopauzei
    Cum pot slabi in timpul menopauzei
    16 august 2021 0

Nu ratati

  • O complicatie rara in timpul sarcinii
  • Uitarea poate arata ca esti o persoana …
  • 3 Ingrediente pe care trebuie sa le …
  • Cele 5 precautii pe care trebuie sa …
  • Sfaturi eficiente pentru indreptarea parului cu placa

Bulica

Blogul lui bulica
Copyright © 2023 Bulica
Realizat de Realizare site web

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh