Bulica

Menu
  • Bulica
  • Cine este Bulica?!
  • Contact

Doresti sa colaboram sau vrei sa imi adresezei o intrebare?

Te rog sa ma contactezi!
Home
Blog
Reteta de omuleti de turta dulce
Blog

Reteta de omuleti de turta dulce

bro 28 februarie 2020

Ingrediente:

  • 400g faina simpla
  • ¾ tsp bicarbonat de sodiu
  • 2tsp ghimbir macinat
  • scortisoara macinata 2tsp
  • ¼ lingura de nucsoara macinata
  • ½ lingura sare
  • 180g unt nesaltit, la temperatura camerei
  • 125 g zahar moale maro inchis sau zahar muscovado inchis
  • 1 ou
  • 1 albus de ou
  • ½ lingura de suc de lamaie proaspat stors
  • 310 g de zahar, cernut
  • colorant alimentar, optional

Veti avea nevoie de: freze de biscuiti si o tava de copt, captusita cu hartie rezistenta la grasime

Metoda de preparare

Cerneti impreuna faina, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul, scortisoara, condimentele, nucsoara si sarea intr-un castron mare si dati deoparte. Puneti untul si zaharurile intr-un mixer electric independent cu un dispozitiv de fixare a paletei (sau utilizati un bici electric portabil) si smantanati cu viteza lenta pana cand este usor si pufos. Intoarceti mixerul pana la viteza medie si bateti oul, razuind toate ingredientele neamestecate de pe partea cu bolul cu o spatula de cauciuc.

Intoarceti mixerul inapoi la viteza lenta si adaugati incet amestecul de faina cateva linguri simultan, oprindu-va deseori sa razuieti orice ingredient neamestecat din partea bolului cu o spatula de cauciuc. Dupa ce s-a format un aluat uniform, scoateti-l din mixer, impartiti-l in 3 si infasurati fiecare bucata in folie transparenta.  Se lasa sa se odihneasca peste noapte la frigider.

Cand sunteti gata sa coaceti prajiturile, preincalziti cuptorul la 170 ° C (325 ° F). Scoateti aluatul din frigider si lasa sa se inmoaie aproximativ 10 minute. Pulverizati usor o suprafata de lucru curata cu faina si rulati aluatul la o grosime de aproximativ 4 mm cu un sucitor. Taiati-va formele de om de turta cu ajutorul taieturilor de biscuiti. Aranjati prajiturile pe tavile pregatite si coaceti in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-15 minute.

Lasati cookie-urile sa se raceasca usor pe tavi inainte de a transfera pe un suport de racire din sarma pentru a se raci complet. Bateti albul de ou si sucul de lamaie impreuna intr-un mixer electric independent cu un accesoriu de paleta. Incepeti treptat adaugand zaharul glazator, amestecand bine dupa fiecare adaugare pentru a va asigura ca tot zaharul este incorporat. Bateti pana cand veti obtine varfuri aspre. Daca glazura este prea limpede, adaugati putin zahar. Se amesteca cateva picaturi de colorant alimentar care se foloseste ulterior pentru decor.

Share
Tweet
Email
Prev Article
Next Article

Related Articles

O patanie de la farmacie – partea a doua
Si mi-a dat, m-am intors la munca, am cetit prospectul, …

O patanie de la farmacie – partea a doua

ecologie
Firma care a abandonat aproape 2.300 de tone de deşeuri …

Nu credeti in motto-urile ecologiste!

About The Author

bro

Ultimele articole

  • Iubirea nu cunoaste varsta
    Iubirea nu cunoaste varsta
    6 decembrie 2020 0
  • Sfaturi pentru a preveni caderea parului
    Sfaturi pentru a preveni caderea parului
    28 noiembrie 2020 0
  • Cum sa te descurci cu caderea parului - I
    Cum sa te descurci cu caderea parului …
    19 noiembrie 2020 0
  • Iubire adevarata intre celebritati internationale
    Iubire adevarata intre celebritati internationale
    14 noiembrie 2020 0
  • Covid-19 legat de caderea parului
    Covid-19 legat de caderea parului
    6 noiembrie 2020 0

Nu ratati

  • O complicatie rara in timpul sarcinii
  • Uitarea poate arata ca esti o persoana …
  • 3 Ingrediente pe care trebuie sa le …
  • Cele 5 precautii pe care trebuie sa …
  • Sfaturi eficiente pentru indreptarea parului cu placa

Bulica

Blogul lui bulica
Copyright © 2021 Bulica
Realizat de Realizare site web

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh