Data de 29 octombrie, la care a fost transmis primul mesaj electronic folosind o conexiune între două calculatoare, a fost desemnată drept „Ziua internaţională a internetului” (Internet Day).
Astfel, în anul 1969, primul mesaj electronic a fost transmis într-un laborator al UCLA, de pe calculatorul lui Charley Kline către colegul său, Bill Duval, de la Stanford – grupul de studenţi care a realizat experimentul fiind coordonat de profesorul Leonard Kleinrock.
Kline a folosit un calculator SDD Sigma 7, de pe care a încercat să trimită mesajul „login”, însă calculatorul s-a blocat la tastarea literei „g”! Conform legendei, aşa au fost puse bazele primei reţele care, în 1970, lega universităţile Harvard şi MIT şi care, s-a transformat în 1973 în celebra ARPAnet, şi – mult mai târziu – în ceea ce acum cunoaştem sub denumirea de „internet”.
E drept – bazele World Wide Web au fost puse mult mai târziu, în 1989, de celebrul Tim Berners-Lee, iar primul furnizor de servicii online a început să funcţioneze de abia în 1990.
În prezent, peste două miliarde de persoane folosesc în mod curent internetul. Internet Society şi-a propus să celebreze această zi, subliniind impactul pozitiv pe care internetul îl are asupra vieţii oamenilor: poveştile utilizatorilor pot fi urmărite pe Facebook sau Twitter (#Internetday).