Exista tot felul de tool-uri ce oferă un strop de ajutor pentru optimizarea unui site, insa din păcate unii dintre noi avem ghinionul de a nu găsi ceea ce ne trebuie la momentul potrivit motiv pentru care eu am decis sa va prezint următoarele 10 tool-uri, insa nu vor fi singurele ce le voi prezenta.
1. Google Global Market Finder este un tool mai mult decât util pentru cei doresc a promova o afacere insa doresc un plus de informaţie atunci cand vor sa ştie informaţii pentru cuvintele alese in funcţie de :
locaţie
limba;
căutări lunare;
competitie
Pentru ca acest tool doreşte a mulţumi pe toată lumea, script-ul tool-ului vine si cu un atractiv filtru pentru a oferi lumii ceea ce doresc, in funcţie de criteriile selectate.
Link: http://translate.google.com/globalmarketfinder/index.html
Daca doriţi ceva mai simplu pentru optimizare atunci Wordpot Keyword Finder este mai mult decât potrivit atunci cand doriţi sa găsiţi cuvintele cheie pentru site-ul, nisa voastră.
Link: www.wordpot.com
3. SpyFu
Se spune ca “Curiozitatea a omorat pisica”, insa in cazul unora curiozitatea a omorat succesul, pentru asta exista SpyFu , tool ce oferă informaţii referitoare la :
Daily Adwords (PPC) Ad Budget:
Avg. Ad Position / # Advertisers:
Daily Organic (SEO) Traffic Value:
Paid vs. Organic Clicks Per Day
Puteţi accesa acest tool folosind link-ul http://www.spyfu.com .
4. Keywordspy
Pentru ca competiţia face lupta mai frumoasa, pentru asta exista Keywordspy , pentru a ne arata tuturor ce keyword-uri foloseşte unul sau mai multi competitori, un tool ce se vrea a fi prietenos cu noi.
Link: http://www.keywordspy.com/
5. Google Adword
Pana acum uneltele prezentate fac referire la piaţa internaţională insa pentru .ro doar Google Adword s-a dovedit dispus sa ne ofere un plus de ajutor pentru cei ce au proiecte online româneşti, cei ce aleg acest tool se pot bucura de informaţii referitoare la tipul concurentei : redusa, medie, ridicata dar si de informaţii referitoare la numărul de căutări lunare pentru un anumit cuvant cheie.
Link: https://adwords.google.com/o/Targeting/Explorer?__c=1000000000&__u=1000000000&ideaRequestType=KEYWORD_IDEAS
6. Google Thrends
Despre Google Trends nu este nevoie sa spun prea multe, doar ca ca oferă sugestii pentru cuvintele pe care le doriţi, mai exact sugestii la moda
Link: http://www.google.com/trends/
7. Ispionage
După ce proiectul vostru a avansat putin, trebuie sa aruncaţi o privire si asupra monetizări acesteia de unde si dorinţa de afla informaţii referitoarea la PPC , mai exact cel al competitorilor, pentru astfel de dorinţe exista Ispionage .
Tool ce are rolul de a Afişa informaţii referitoare la competitori, mai exact PPC de top pentru cuvintele dorite.
In urma folosiri acestui tool, informaţiile vor apărea asemeni acestui tabel :
Rank
Advertiser
Monthly Budget
Keyword Count
1 linkpast.com $34 – $51 104
2 gametreat.com $1,254 – $2,122 353
3 cas.org $418 – $687 1,203
4 enarticles.net $1 – $1 2
5 writeraccess.com $1,538 – $2,279 3,050
6 highbeam.com $19 – $33 1,590
7 submit2please.com $684 – $1,152 694
8 toparticlehits.com $3,239 – $5,269 109
9 articley.com $124 – $200 149
10 contentblvd.com $27 – $46 574
Link: http://www.ispionage.com/
8. XML Sitemaps
Atunci cand doriţi o indexare cat mai buna un sitemaps este mai mult decât necesar, pentru astfel de cereri exista generatorul XML Sitemaps , tool ce oferă posibilitatea indexări a 500 de link-uri.
Link: http://www.xml-sitemaps.com/
9. Seoobook
Nevoia de cunoaştere este tot mai mare atunci cand dorim sa ştim ceva anume, mai ales ceva ce ne trebuie pentru asta exista site-ul seobook, pentru a ne oferi informaţii despre lumea seo.
Link: http://tools.seobook.com/
10. WordStream
După multa munca, vine si răsplata pentru aceea dintre voi ce doresc a ştii ce nisa este mai profitabila tool-ul WordStream este unul mai mult decât potrivit.
Link: http://www.wordstream.com/keyword-niche-finder